Rake Klappen wielt het vuur uit

Wat rook, een appel en een stuk schapenvacht. Voor de
rest niets. Alles wat was is verleden tijd. Geen taal, geen
eten, geen kleding. Je moet weer overleven op je instinct,
op jouw innerlijke oermens. De ietwat dikkige oermannen
van Rake Klappen vinden het opnieuw uit in Wielt het vuur
uit.
Samen moeten ze een weg vinden om te overleven. Na
maanden van zoeken wordt er de eerste vorm van eten
gevonden. Echter is het onbereikbaar. De mannen voeren
allerlei capriolen uit om deze appel te bemachtigen.
Onderweg raken ze afgeleid. Er moet kleding uitgevonden
worden, schimmen van het verleden worden ontdekt en
verliezen de mannen zichzelf in het heden én het verleden.
 

Trailer is HIER te bekijken.

 

Reserveren op: [email protected]

Turbomixquiz

Vanuit een samenwerking tussen café ’t Pandje en Rake Klappen is de Turbo Mix Quiz ontstaan. Met het idee om op ludieke wijze de sociale cohesie te bevorderen in de Nobelstraat heeft Rake Klappen een event bedacht waarbij de hele straat onderdeel is van een mega pubquiz. Hierin hebben we verschillende ondernemers uit de straat betrokken. Het resultaat is een volledig gerestylede pubquiz met een theatrale aanpak. Dit hebben we gedaan vanuit de fascinatie die wij binnen Rake Klappen hebben, namelijk werken vanuit theater op bijzondere plekken.

 

Trailer is HIER te bekijken.

 

 

Remancipatie

De mannen van Rake Klappen zitten in een kleine identiteitscrisis, en tegen alle gangbare sociale regels in, stellen ze de vraag: “Wie ben ik als man?” De jongens staan aan de rand van een nieuwe tijd, scheren zich al een tijdje, nemen wel eens een meisje mee naar huis, houden van voetbal en nog meer van bier. Echte mannen dus! Maar waarom voelen ze zich dan niet zo? Remancipatie is een voorstelling waarin getwijfeld wordt en waarin de spelers zich tussen het publiek emotioneel bloot geven. Met monologen over vaders, over hoe je moet versieren en over knullige seks waar om te lachen valt tonen deze ruwe bolsters met blanke pit hun onzekerheden in de vorm van filosofische slapstick.

Trailer is HIER te bekijken.

 

Klauterstout

Rake Klappen speelt op de meest vreemde locaties tussen, op, en om het publiek, maar heeft nog nooit mét het publiek samengespeeld. Dat is waarom ze in Klauterstout het publiek uitnodigt mee te doen. Hiervoor vragen ze niet zomaar een publiek, maar de allerkleinste. Klauterstout is een voorstelling waarin kinderen op een veilige manier risico´s leren inschatten. Tegelijkertijd kunnen ze zich verbazen over hoeveel er eigenlijk wel niet mogelijk is met het lichaam. Wat in eerste instantie begint als een theatervoorstelling met drie ´werkers´ en een hele strenge bouwopzichter, eindigt in een mee-doe-avontuur, waarbij de kinderen zelf het podium opkomen. Hierbij dienen de acteurs als levende klimpalen in de ontstane pop-up speeltuin. 

 

Trailer van de speeltuin is HIER te bekijken.

De trailer van de voorstelling is HIER te bekijken.

 

youtube 02_facebook1

NEEM CONTACT MET ONS OP VIA
[email protected]
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search